Bine ati venit in orasul techirghiol

Orasul Techirghiol este o adevarata oaza de istorie, pe malul lacului convietuind comunitati de turci, tatari, romani, aromani, impletind traditii si bucurandu-se in fiecare zi de darul minunat la lacului, asa cum Tekir, si magarul sau din legenda, a facut-o.

Techirghiol, oras unic in lume, cu o istorie fascinanta, beneficiaza de existenta unor conditii naturale deosebite. Climatul, namolul sapropelic  si apa sarata a Lacului Techirghiol  fac din aceasta statiune balneara cunoscuta din anul 1899 o destinatie faimoasa cu o atmosfera tamaduitoare.

In centrele de sanatate de specialitate cu ajutorul proprietatilor namolului sapropelic se trateateaza o multitudine de afectiuni ale oaselor si articulatiilor, dar si de fertilitate.

Ca si turist sunt foarte multe lucruri de descoperit in mica urbe – Manastirea  cu hramul Sf. Maria si biserica de lemn, biserica nemteasca, casa memoriala Mircea Elide, Gradina Botanica, faleza pietonala.

Desemenea cei care iubesc sa mearga pe Bicicleta pot face plimbari pe malul lacului traversandu-l si ajungand pana la Marea Neagra. Si iubitorii sporturilor de apa pot petrece cateva ore in cadrul Clubului Nautic Roman ce isi desfasoara activtatea si pe luciul apei Lacului Techirghiol .

LOCURI DE VIZITAT IN TECHIRGHIOL

STATUIA LUI TEKIR

Orasul Techirghiol este o adevarata oaza de istorie, pe malul lacului convietuind comunitati de turci, tatari, romani, aromani, impletind traditii si bucurandu-se in fiecare zi de darul minunat la lacului, asa cum Tekir, si magarul sau din legenda, a facut-o.

MANASTIREA SFANTA MARIA

Ca si turist sunt foarte multe lucruri de descoperit in mica urbe – Manastirea cu hramul Sf. Maria si biserica de lemn, biserica nemteasca, casa memoriala Mircea Elide, Gradina Botanica, faleza pietonala.

GRADINA BOTANICA DIN TECHIRGHIOL

Turistii care aleg ca destinatie de vacanta orașul Techirghiol vor avea ocazia sa viziteze singura gradina botanica de pe litoralul romanesc. Asta pentru ca incepand de joi, 6 iulie 2017, s-a redeschis obiectivul pentru toti vizitatorii. Vizitatorii pot admira parcul dendrologic de Miercuri pana Duminica.

SANATORIUL BALNEAR

Aici se asigura tratamentul pacientilor internati în cele trei sectii ale sanatoriului, precum si tratamentele ambulatorii Fiind dispusa pe doua niveluri, in baza de tratament se pot trata pana la 1000 de pacienti zilnic si se pot realiza peste 6000 de servicii medicale zilnic.

FARUL DIN TUZLA

Desemenea cei care iubesc sa mearga pe Bicicleta pot face plimbari pe malul lacului traversandu-l si ajungand pana la Marea Neagra. Si iubitorii sporturilor de apa pot petrece cateva pre in cadrul Clubului Nautic Roman ce isi desfasoara activtatea si pe luciul apei Lacului Techirghiol.

TROPHAEUM TRAIANI ADAMCLISI

Dobrogea joacă un rol important în sistemul de apărare a Imperiului Roman, constituind parte a limesului danubian. În iarna 101-102 d.Hr. regele Decebal în fruntea unei armate de daci, carpi și sarmați invadează provincia Moesia Inferior. Legiunile romane sub conducerea lui Traian înfrâng pe invadatori în două rânduri: odată pe Râul Iantra și a doua oară în sudul Dobrogei la lângă localitatea Adamclisi de astăzi. Pentru comemorarea celei de-a doua victorii în locul bătăliei, s-a înființat localitatea Tropeum și în anul 109 d.Hr. s-a înălțat monumentul Tropaeum Traiani.

DELTA DUNARII

Delta Dunarii s-a format de-a lungul a 10 000 de ani si continua sa creasca inca si astazi, fiind considerata cel mai tanar pamant romanesc. Este cea mai bine conservata delta din Europa, iar din anul 1990 este parte a Patrimoniului Mondial UNESCO, fiind considerata rezervatie a biosferei. Este un labirint de lacuri si canale, ce serpuiesc prin cea mai mare suprafata compacta de stuf din lume si este una dintre zonele cu cea mai mare biodiversitate de pe planeta.

Lăsați mesajul dvs

Contactați-ne astăzi folosind acest formular și vă vom contacta în cel mai scurt timp